Cowboylaarzen


Cowboylaarzen –of ook wel western laarzen genoemd– zijn weer helemaal terug van weggeweest, en worden tegenwoordig veel door vrouwen gedragen, dus eigenlijk moeten we het over cowgirllaarzen hebben. Oorspronkelijk werden dit type laarzen gedragen door de cowboys in Amerika, maar ze zijn al jaren een vast beeld in de modewereld.

Een exacte definitie van wat cowboylaarzen precies zijn is moeilijk te geven, vooral omdat mode ontwerpers veel variaties gemaakt hebben op de cowboylaars. Over het algemeen hebben cowboylaarzen verschillende decoratieve stiksels of grote gespen. Oorspronkelijk hadden cowboylaarzen ook een speciale aflopende hak, waardoor ze beter geschikt waren om mee paard te rijden, maar tegenwoordig hebben de meeste cowboy laarzen een gewone hak.

Het belangrijkste aan cowboylaarzen is waarschijnlijk toch wel dat ze er stoer uitzien, ze zijn dan ook goed te combineren om een outfit een stoere touch te geven. Echte cowgirls dragen de laarzen in combinatie met skinny jeans, een overhemd en een cowboyhoed, maar in het straatbeeld worden cowboylaarzen niet gecombineerd met een overhemd en hoed (tenzij je naar een westen thema avond gaat). Cowboylaarzen kan je wel goed gecombineerd met skinny jeans en een leuke top, maar ze zijn ook goed te combineren met bijvoorbeeld een jurkje.

Oorspronkelijk waren cowboylaarzen voornamelijk verkrijgbaar in bruintinten, maar tegenwoordig zijn ze in vele kleuren te krijgen, waaronder rood, blauw en groen

De populairste merken cowboy laarzen zijn toch wel Zign en Pier One, vanwege de scherpe prijs/kwaliteit verhouden, en Sendra en Moma woren wel gezien als de A-merken in dit segment.